Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 

 

Probleme în alimentarea cu apă a orașului Săliște și localității Vale

 

Update 2: Uzina de apă Tilișca a fost repusă în funcțiune.

 

La orele 21,00 toți abonații  din Săliște, Tilișca și Galeș vor  avea apă potabilă în regim  normal. Angajatii „Apă Canal” vor monitoriza  în continuare  calitatea apei la sursă

Update: ora 15

A fost sistata furnizarea apei  potabile și în localitatea Tilișca deoarece apa la sursă cintinua să prezinte turbidități accentuate. La această oră echipele de intervenție efectuează o serie de lucrări de decolmatare și igienizare a liniei de tratare și a rezervoarelor de înmagazinare a apei. Datorită acestor lucrări furnizarea apei potabile este sistată în continuare pentru orasul Săliște si localitatea Vale. Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269.222.777, telverde 08008.202.202

***

 În cursul zilei de luni, 26 martie ac, apa pârîului Tilișcuța, care alimentează cu apă brută Uzina Tilișca, a prezentat un grad mare de încărcare cu mâl, urmare a exploarărilor forestiere din amonte.
În cursul după-amiezii de ieri, 26 martie ac, a fost sistată furnizarea apei în localitățile Tilișca, Galeș și, parția, în orașul Săliște. După o serie de manevre executate în sistem, s-a reușit restabilirea furnizării în Tilișca și Galeș, însă, în această dimineață, a fost oprită furnizarea pentru toți abonații din Săliște și localitatea Vale.
În momentul de față se încearcă stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la periclitarea funcționării întregii Uzine de apă Tilișca, din primele cercetări rezultând faptul că sunt executate lucrări de exploatare forestieră de către Ocolul silvic ”Valea Cibinului”, fără respectarea normelor cu privire la protecția cursurilor de apă și fără înștiințarea prealabilă a operatorului public de servicii de alimentare cu apă, SC ”Apă Canal” SA Sibiu.
Pe lângă disconfortul creat abonaților noștri, ”Apă Canal” Sibiu este nevoită să efectueze o serie de lucrări de decolmatare și igienizare a liniei de tratare și a rezervoarelor de înmagazinare a apei, lucrări ce presupun atât cheltuieli suplimentare cât și imposibilitatea asigurării serviciului în cele două localități, conform obligațiilor contractuale.
”Apă Canal” SA Sibiu îți cere scuze consumatorilor afectați de acestă situație apărută independent de voința sa, precizând va întreprinde toate demersurile necesare preîntâmpinării apariției unor evenimente similare.

Publicat la 27-03-2018  Primaria Sibiu
 

Primaria SIBIU Alaturi de Primaria Sibiu realizam cele mai indraznete proiecte

Prietenii ApeiNotificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.