Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 

 

Monitorizarea calității apei împreună cu elevii de liceu

 

Vizite la Stația de tratare a apei potabile și la Stația de epurare a apelor uzate ale unor elevi din cadrul Colegiului Național ”Octavian Goga” din Sibiu

 

Cu ocazia Zilei Mondiale de Monitorizare a Calității Apei, Apă Canal Sibiu S.A. a implicat în această activitate elevii din cadrul Colegiului Național ”Octavian Goga” din Sibiu. Aceștia au efectuat săptămâna aceasta vizite la Stația de tratare a apei potabile Dumbrava și la Stația de epurare ape uzate a Municipiului Sibiu, în cadrul programului ”Școala Altfel”.
Evenimentul urmărește creșterea conștientizării tinerei generații în privința importanței protejării resurselor de apă, prin încurajarea oamenilor să desfășoare o monitorizare elementară a apelor din zona în care locuiesc și să participe în viitor la protejarea acestora.
Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei este sărbătorită oficial în data de 18 septembrie dar monitorizarea și evenimentele educaționale pot să aibă loc oricând, din 22 martie și până în 31 decembrie. Reprezentanții Apă Canal Sibiu S.A. au fost alături de liceeni, ce au putut învăța procesele prin care trece apa brută pentru a corespunde standardelor de potabilitate și a fi potrivită consumului, respectiv cele prin care apa uzată, colectată de sistemele de canalizare, este epurată și poate fi reintrodusă în circuitul natural.
Monitorizarea calității apei este efectuată în permanență prin Laboratorul de analize apă potabilă și ape uzate al Apă Canal Sibiu S.A. Acest lucru înseamnă că analizele, încercările și determinările efectuate sunt recunoscute la nivelul tuturor instituțiilor de control, oferind siguranța monitorizării continue a proceselor de potabilizare a apei brute și epurare a apelor uzate.
Elevii au aflat despre modul în care a fost îmbunătățită calitatea apei și a mediului din zona de operare a Apă Canal Sibiu S.A., datorită programelor de investiții derulate de societatea sibiană atât din fonduri proprii cât și europene, cu beneficii directe pentru peste 246.000 de locuitori.

 

 

Ultima modificare 24-10-2018  Primaria Sibiu
 

Primaria SIBIU Alaturi de Primaria Sibiu realizam cele mai indraznete proiecte

Admitere HidroNotificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.