Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 

 

Apă ”fără plastic” în cinci școli din Sibiu

 

Peste 6.300 de elevi au la dispozitie apa potabilă racită,la dozator.

 

                 

            La începutul anului școlar, elevii din cinci instituții de învățământ din municipiul Sibiu au găsit pe holuri dozatoare de apă potabilă racordate la rețeaua publică de distribuție. Aparatele oferă elevilor apă rece și proaspătă, asigurându-le necesarul de hidratare în timpul petrecut la școală.

            Dozatoarele au fost montate și donate de Apă Canal Sibiu următoarelor instituții școlare: Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, Colegiul ”Octavian Goga”, Liceul ”Onisifor Ghibu”, Școala ”Regina Maria” și Școala Gimnazială 18.

            Aparatele sunt realizate din inox alimentar, sunt prevăzute cu sisteme de filtrare și răcire a apei și au în dotare un robinet pentru umplerea recipientelor precum și un buton - ventil pentru băut.

            În cele cinci școli dotate cu dozatoare de apă învață peste 6.300 de elevi care, pe lângă faptul că au la dispoziție apă proaspătă și și răcită, vor avea posibilitatea să contribuie la reducerea cantității de PET-uri, nemaifiind nevoiți să-și aducă de acasă apă în sticle care, de cele mai multe ori, sunt din plastic. O statistică arată faptul că, în medie, unul din cinci elevi aruncă, zilnic,  la gunoi, o sticlă de tip PET.

            Prin montarea dozatoarelor în școli, Apă Canal Sibiu SA dorește să marcheze 125 de ani de activitate în folosul comunității, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de trai și de mediu. 

 

 

Ultima modificare 09-09-2019  Primaria Sibiu
 

Primaria SIBIU Alaturi de Primaria Sibiu realizam cele mai indraznete proiecte

Admitere HidroNotificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.