Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, compania Apă Canal Sibiu organizează, în perioada 22 martie – 22 aprilie 2024, două concursuri, inspirate din tematica evenimentului, pentru clase de elevi de gimnaziu din şcoli din judeţele Sibiu şi Braşov, în cadrul unei campanii de educaţie ecologică.

 

Primul concurs îşi propune să promoveze creativitatea și să crească gradul de conştientizare asupra protecţiei mediului prin artă.

 

Clase de elevi, sub coordonarea unui profesor, vor pregăti lucrări de artă, de la mandala propusă de UN pentru tematica de anul acesta la lucrări care respectă tema „Apă pentru pace”.

 

Lucrările, sub forma unei mici expoziţii, vor fi postate într-un loc vizibil din şcoală.

 

Cel de al doilea concurs, „Angajamentul clasei pentru protejarea mediului şi conservarea apei”, îi provoacă pe elevii de gimnaziu să se gândească şi să aleagă acțiuni care promovează conservarea apei şi pacea. Acţiunile alese vor fi scrise pe un carton de dimensiuni mari sau pe o pânză, vor fi decorate, iar lucrarea va fi expusă într-un loc vizibil.

 

Mai multe detalii se găsesc în kitul educațional pregătit de echipa Apă Canal pentru Ziua Apei. Aici găsiţi regulamentul concursului.

 

Profesorii coordonatori pot trimite o fotografie a expoziţiei lucrărilor sau a panoului „Angajamentul Clasei” la adresa de e-mail concursapacansb@gmail.com până la data de 22 aprilie 2024.

 

Cele mai frumoase expoziţii, pentru fiecare dintre concursuri, vor fi premiate, prin premii pentru clase (echipamente, rechizite etc.) şi pentru elevi, şi promovate prin canalele de comunicare ale Apă Canal.

 

Concursurile fac parte din ediţia din 2024 a unei campanii de educare ecologică, informare și de promovare a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020” în cadrul unor instituţii de învățământ selectate din județul Sibiu și județul Brașov, mai exact în limitele teritoriale ale Ariei de Acoperire a Serviciilor oferite de Apă Canal Sibiu.

 

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brașov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioane de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.