Elevii din Sibiu precum și cei din țară, aflați în excursie în orașul nostru, sunt invitați să descopere istoria alimentării cu apă a urbei de pe Cibin. Un ghid specializat le va povesti timp de aproximativ o oră de ce la începuturi orașul era înconjurat din toate părțile de lacuri, cum arăta o fântână în vechile timpuri, de ce au apărut focare de tifos sau holeră și când s-a clorinat apa pentru prima oară.

Cei mici o să descopere că fântâna pe care o putem vedea în Piața Mare este azi alimentată de compania Apă Canal Sibiu. Numită ❞𝑭𝒂̂𝒏𝒕𝒂̂𝒏𝒂 𝒄𝒖 𝒈𝒓𝒊𝒍𝒂𝒋❞, ❞𝑭𝒂̂𝒏𝒕𝒂̂𝒏𝒂 𝑭𝒂𝒍𝒌𝒆𝒏𝒉𝒂𝒚𝒏❞ 𝒔𝒂𝒖 ❞𝑹𝒆𝒊𝒉𝒆𝒓𝒃𝒓𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 – Fântâna stârcului este atestată în 1584, când se consemnează alimentarea acesteia prin conducte din lemn ce transportau apa ce venea din Trinkbach. Tor lor li se va explica de ce conductele folosite la începuturi pentru transportul apei erau din bazalt. Ulterior, de la bazalt se trece la lemn, fapt care duce la dezvoltarea rețelei de conducte mai repede. O dată ce se extinde rețeaua de conducte, crește și numărul fântânilor publice. Acestea ajung la 27, fiind amplasate pe Strada Mitropoliei, Centumvirilor, Ocnei și nu numai aici.

Drumul Apei începe în Piața Mare iar apoi continuă cu strada Turnului, colț cu Faurului, Casa Calfelor, Piața Huet și Strada Cetății.

Înscrieri se fac în baza unei solicitari scrise trimisă pe adresa office@apacansb.ro.

 

 

Elevii sunt invitați să descopere Drumul Apei