Săptămâna Verde a Comisiei Europene, cel mai mare eveniment anual din calendarul de mediu al Europei, este dedicată anul acesta aplicării legislației în domeniul protecției mediului. Este deja o tradiție pentru Apă Canal Sibiu S.A. să desfășoare evenimente partener ale Săptămânii Verzi. Deși este intitulată ”Săptămâna Verde”, evenimentele de la Bruxelles și din toată Europa pot avea loc într-un interval mult mai larg, din 13 aprilie și până în 9 iunie.
Proiectul înaintat de către compania sibiană, sub sloganul ”Gândește mai bine, acționează verde!” (Think Better, Act Green!) face parte dintre cele nouă acceptate la nivel național și a avut loc în săptămâna principală, 13 – 17 mai. Joi, 16 mai, aproape 50 de studenți ai Facultății de Știinte Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, au participat la acțiunile organizate de către Apă Canal Sibiu S.A.
Evenimentul companiei sibiene a constat într-un seminar și o vizită de studiu la Stația de tratare a apei Sibiu Sud. Directorul general al companiei, ing. Vasile Maier Bondrea, a făcut o prezentare a istoricului alimentării cu apă a orașului precum și a și proiectelor de investiții pentru punerea în aplicare a politicilor de mediu europene implementate deja sau aflate în stadiul de pregătire. Studenții au primit și date din raportul de țară România 2019, în care specialiștii europeni au evaluat punerea în aplicare a politicilor de mediu în țara noastră.

Seminar Green Week
Stația de tratare a apei Sibiu Sud, din care sunt alimentate localitățile Cisnădie și Rășinari, este una dintre cele mai moderne stații de potabilizare a apei din România, reabilitată cu fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial Mediu și pusă în funcțiune la începutul anului 2016.


Apă Canal Sibiu S.A. dorește ca prin acțiunile organizate să conștientizeze publicul larg asupra importanței furnizării de servicii de alimentare cu apă și de canalizare de cea mai bună calitate și asupra importanței protejării mediului prin aplicarea de politici și strategii responsabile și sustenabile.

Săptămâna Verde a Comisiei Europene, sub lupa studenților sibieni