Apă Canal Sibiu S.A. a semnat marți, 16 ianuarie 2024, contractul de lucrări „CL15 – Reabilitare și extindere rețele de distribuție apa-canal Sistem Făgăraș”, parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020”. De această investiție vor beneficia aproximativ 38.000 de locuitori din Municipiul Făgăraș și comunele limitrofe Beclean, Mândra, Voila, Lisa și Recea.

În cadrul acestui contract se vor extinde și reabilita rețelele de distribuție apă potabilă și rețelele de canalizare menajeră de pe raza mai multor localități din județul Brașov după cum urmează :

Municipiul Făgăraș: se va extinde rețeaua de apă potabilă cu aproximativ 780 de metri pe câteva străzi care în prezent nu au rețea de apă potabilă , se va reabilita rețeaua de apă potabilă pe o lungime de aproximativ 2000 de metri liniari și se va extinde și reabilita rețeaua de canalizare pe o lungime de aproximativ 5000 de metri liniari

Comuna Beclean: Se va reabilita rețeaua de apă potabilă pe o lungime de aproximativ 6000 de metri liniari pe raza localității Beclean și se va reabilita rețeaua de apă potabilă pe raza localității Hurez pe o lungime de aproximativ 4000 de metri liniari.

Comuna Voila: Se va extinde și reabilita rețeaua de apă potabilă în satul aparținător Voivodeni cu aproximativ 3800 de metri liniari

Comuna Lisa:  Se va reabilita rețeaua de apă potabilă în satul aparținător Pojorta pe o lungime de aproximativ 3000 de metri liniari.

Comuna Mândra: Se va înființa rețeaua de apă potabilă  în localitatea Mândra cu o lungime de aproximativ 9000 de metri liniari și se va înființa rețeaua de apă potabilă în satul Toderița cu o lungime de 4700 de metri liniari

Comuna Recea:  Se va înființa rețeaua de apă potabilă în satele aparținătoare comunei Recea în care în prezent nu există rețele de apă potabilă (Recea,  Berivoi, Gura Văii, Dejani) cu o lungime totală de 22740 metri liniari , iar în satele în care există rețea de apă potabilă (Săvăstreni, Săsciori, Iași) se va reabilita rețeaua de apă potabilă cu o lungime totală de 7800 metri liniari.

De asemenea, în cadrul contractului de lucrări se vor executa branșamente dotate cu contor de apă potabilă și racorduri de canalizare după caz în toate localitățile în care se execută lucrările pentru rețelele principale.

Lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră vor fi realizate de către societatea  GO PRO INFRASTRUCTURE S.R.L.. Valoarea lucrărilor este de 58.883.952,53 lei fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 60 de luni.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

 

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

 

Contact: Mihai Banciu | Șef Unitatea de Implementare a Proiectului | APĂ – CANAL Sibiu S.A. | Tel. 0269/229639 | Fax 0269/227457 | E-mail: piu@adslexpress.ro

Țara Făgărașului beneficiază de ample investiții pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră