Ziua Mondială a Apei – o zi plină cu descoperiri pentru elevii sibieni

 

Invizibilul a devenit vizibil pentru elevii sibieni.

De Ziua Mondială a Apei, compania Apă Canal Sibiu a organizat o serie de evenimente prietenoase și educative, pentru copiii din județ.

Astfel, această zi a adus pentru copiii Școlii Generale Șura Mică oportunitatea de a vedea care sunt acele procese mai puțin cunoscute, invizibile publicului larg, care permit ca apele să fie curățate și repuse în circuitul natural.

Cei 40 de copii au vizitat Stația de Epurare Șura Mică, aflând cum apa colectată în sistemul de canalizare ajunge din nou curată.

Angajații Apă Canal Sibiu ce asigură funcționarea stației, le-au arătat elevilor pas cu pas, cum este colectată apa murdară, apoi cum este ea tratată și cum nămolul produs se întoarce din nou în natură sub formă de îngrășământ.

 

 

Nu este singura acțiune organizată de Apă Canal Sibiu pentru a marca Ziua Mondială a Apei. Tot cu această ocazie compania a lansat un nou material video din seria sa educativă: “Picușor te învață”.

Materialul ce explică ce sunt apele subterane și de ce sunt ele importante pentru om, este disponibil pe canalul de Youtube al companiei.

 

Video-ul explică pe înțelesul copiilor:

💧 𝑪𝒆 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒂𝒑𝒂 𝒔𝒖𝒃𝒕𝒆𝒓𝒂𝒏𝒂̆❓

💧 𝑪𝒆 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒇𝒂𝒄𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂 𝒐 𝒑𝒓𝒐𝒕𝒆𝒋𝒂❓

💧 𝑪𝒆 𝒂𝒊 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒂 𝒇𝒂𝒄𝒆 𝒄𝒂 𝒆𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒇𝒊𝒆 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂̆ 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒖𝒎❓

 

Ziua Mondială a Apei este celebrată în fiecare an. Tema acestui an „𝘼𝙥𝙖 𝙨𝙪𝙗𝙩𝙚𝙧𝙖𝙣𝙖̆: 𝙎𝙖̆ 𝙛𝙖𝙘𝙚𝙢 𝙞𝙣𝙫𝙞𝙯𝙞𝙗𝙞𝙡𝙪𝙡 𝙫𝙞𝙯𝙞𝙗𝙞𝙡❗ a fost cea care a inspirat subiectul materialului video creat de Apă Canal Sibiu.

 

 

Prin intermediul acestei teme, este comunicată importanța apelor subterane, ce constituie cel mai mare rezervor de apă dulce din lume și însumează majoritatea rezervelor disponibile pe glob (excluzând gheţarii și calotele glaciare).

 

Ziua Mondială a Apei – o zi plină cu descoperiri pentru elevii sibieni