Articole elecrocasnice, produse de igienă corporală și produse alimentare au primit astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, 50 de persoane internate în Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte din Cisnădie.

Cadourile au fost oferite de Apă Canal Sibiu, gestul făcând parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni umanitare programate de companie să se întâmple în Decembrie, luna cadourilor.

Centrul de Abilitare și Reabilitate pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Cisnădie este acasă pentru persoane cu nevoi speciale, cu vârste cuprinse între 18 și 92 de ani.

Multe dintre aceste persoane sunt născute în centre de plasament sau au ajuns în grija statului din cauza lipsei unei familii sau a problemelor grave de sănătate. Darurile sunt menite să aducă beneficiarilor o atmosferă caldă, de sărbătoare și totodată să le ofere o viață mai bună și o alimentație sigură.

Societatea Apă Canal Sibiu susține în mod constant, dezvoltarea, educația și suportul nevoiașilor sau al persoanelor cu nevoi speciale prin acțiuni și campanii educaționale sau cu caracter social.

An de an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite. Astfel, se dorește, o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă persoanele cu diverse dizabilități. Din datele oficiale ale Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, la 30 iunie 2020 numărul total de persoane cu dizabilităţi era de 853.465, reprezentând 3,85% din populația României.


Moș Nicolae a ajuns mai devreme la Cisnădie, chiar de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități