Fundația Life Goes On, ce gestionează adăpostul pentru animale din Țichindeal, a primit recent o sponsorizare din partea companiei Apă Canal Sibiu.

Sponsorizarea va permite fundației să desfășoare în continuare  acte caritabile, luptând pentru apărarea drepturilor animalelor și stoparea cruzimii față de acestea. Sponsorizarea obținută este de asemenea folosită pentru a preda tinerilor empatia față de animale.

Concret, adăpostul de animale îngrijit de fundația Life Goes On găzduiește ateliere pentru copii, în cadrul cărora cei mici pot îngriji animalele, aflând totodată mai multe despre ele și descoperindu-le povestea.

“Am fost foarte încântați să vedem că cei mici vor să fie în preajma animăluțelor, să socializeze și să se joace cu ele, iar faptul ca au avut ocazia să lucreze ceva manual pentru noii prieteni blănoși le-a adus o mare încântare. Până acum am fost vizitați de copii din satele din jur, elevi ai școlilor primare, vizitele fiind posibile și datorită unor profesori dornici și de o altfel de educație pentru elevii lor. În general organizăm acțiuni cu un număr de 15-20 de copii”, a declarat Ionuț Stanciu, fondatorul adăpostului.

În acest moment 90 de câini, 30 de pisici, găini, măgari, cai, oi, capre, porci și iepuri sunt îngrijite la Țichindeal.

“Adăpostul este localizat într-un sat mic și frumos într-o localitate de la marginea Sibiului. Majoritatea animalelor au fost salvate de pe stradă, dar sunt  altele care au fost salvate din a devenii hrană pentru câini, cum ar fi frumoasa iapă Stela. Fiecare caz în parte este foarte important pentru noi, însă unele cazuri impresionează prin lipsa umanității și prin puterea unui animal de a trece peste cele mai dureroase momente.”, spune Ionuț Stanciu.

Un caz recent este cel al lui Gunnar, un ciobănesc mioritic care a avut ghinionul să ajungă într-o stare deplorabila, efectiv la limita existenței.

 

“După ce a fost, cel mai probabil, lovit de o mașină, a zăcut într-un șanț mai mult de o săptămâna, incapabil să se miște și cu dureri știute doar de el. Când într-un final a fost văzut de un OM, acesta m-a contactat și așa am ajuns să-l iau de acolo și să-l duc la veterinar. Pentru el recuperarea a fost destul de lungă și anevoioasă, iar lipsa lui de încredere în oameni a făcut totul mai greu.” 

Ionuț Stanciu, fondatorul adăpostului

 

 

Cele mai dese dificultăți pe care le întâmpină asociația sunt cele de ordin financiar dar și dificultăți generate de neîncrederea unor oameni sau încăpățânare acestora.

“Sunt oamenii care refuză să creadă că un câine poate avea și alt destin nu doar acela de a sta în lanț, sau refuză să înțeleagă cât este de important să își sterilizeze animalele.” spune Ionuț.

 

CUM AJUTĂ SPONSORIZAREA OBȚINUTĂ DIN PARTEA COMPANIEI APĂ CANAL?

Banii sunt folosiți pentru achitarea facturilor la veterinar și procurarea hranei pentru animalele din adăpost.

De asemenea, o parte din sumă este folosită în proiectele desfășurate alături de copii, pentru achiziționarea materialelor necesare desfășurării unei activități care implică plantarea de flori, construirea unor căsuțe pentru păsări sau construirea unui loc de joacă pentru căței.

 

 

“Prin aceste acțiuni desfășurate vrem ca cei mici să conștientizeze importanța fiecăruia pentru protejarea animalelor și a mediului înconjurător. Să învețe ce înseamnă să ai grija de un câine  sau o pisică, să devină empatici și să formeze prietenii cu animalele pe care le-au întâlnit. Noi credem că este foarte important ca cei mici să conștientizeze cât mai repede că ei ca și ființe umane au o putere foarte mare asupra necuvântătoarelor, și că întotdeauna trebuie să își folosească această putere pentru a face bine și niciodată pentru a face rău.”, declară Ionuț.

 

“Responsabilitatea față de comunitate și acțiunile care vizează acordarea de ajutor sunt pe lista de priorități ale companiei Apă Canal Sibiu. Întotdeauna când am putut ajuta comunitatea să se ridice, îmbunătățind calitatea vieții și educând generația tânără, am răspuns Prezent și vom continua să o facem.”

Dir. general Apă Canal Sibiu, Ing Vasile Maier

 

Ateliere în care copiii învață empatia față de animale, organizate de o asociație sibiană, susținută de Apă Canal Sibiu