Compania Apă Canal Sibiu a lansat o licitație în valoare de 7,5 milioane de euro pentru construcția noului sediu. Acesta se va afla în Zona Industrială Vest, pe strada Turda nr. 40, și va fi independent din punct de vedere energetic, fiind dotat cu tehnologie de ultimă oră.
În prezent compania de apă și canalizare a Sibiului funcționează pe strada Eschil și pe măsură ce se dezvoltă are nevoie de un spațiu nou, atât pentru cei aproape 700 de angajați cât și pentru autospecialele de ultimă generație, unele dintre ele valorând sute de mii de euro.
”Ne mutăm din două motive. O dată pentru că pe măsură ce creștem începem să deranjăm zona locativă, suntem înconjurați de blocuri și case. Pe urmă și accesul este puțin dificil, mai ales pentru autospeciale. Am vrut să mergem într-o zonă industrială, acolo unde este locul mașinilor tehnologice și de producție, alături de partea de agregate de care avem nevoie în munca de zi cu zi. Aici se creează uneori un disconfort și fonic și din punct de vedere al prafului. Al doilea mare motiv este că vrem să modernizăm și această zonă, s-o aducem în timpurile noastre – gândiți-vă că o parte din clădirile de birouri au peste o sută de ani și au fost amenajate pe spațiile unor foste grajduri. Oricât am investit noi în amenajarea lor constantă, nu se pot compara cu o clădire nouă de birouri. Și asta vrem să facem aici”, a explicat pentru Turnul Sfatului ing. Vasile Maier, directorul Apă Canal Sibiu.
Noul sediu din strada Turda urmează să fie construit pe un teren de aproximativ două hectare, urmând să aibă mai multe imobile ce însumează o suprafață construită de peste 4.600 de metri pătrați.
Licitația a fost lansată deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și are o valoare de 7,5 milioane de euro, reprezentând 3,5 milioane de euro fonduri proprii și 4 milioane de euro fonduri europene.
Conform caietului de sarcini, viitorul sediu va avea 222 locuri de parcare, garaje încălzite pentru echipamentele de ultimă generație din dotare, sisteme fotovoltaice care vor acoperi în totalitate consumul de energie intern și laboratoare de analize cu aparatură ultramodernă pentru verificarea constantă a calității apei potabile și epurate. Încălzirea se va realiza prin pompe de căldură și sisteme de gaz.
”Apă Canal traversează o fază nouă, o perioadă de avânt de mai bine de zece ani, de când am accesat fonduri europene și ne-am regionalizat. După cum știți ne-am extins aria de operare foarte mult și odată cu această dezvoltare a crescut numărul angajaților, al clienților pe care îi deservim precum și a mașinilor. Scopul nostru este ca odată cu noul sediu și modernizarea spațiului pe care îl avem aici să crească semnificativ și calitatea serviciilor pe care le oferim sibienilor și nu numai”, mai precizează ing. Vasile Maier.
Conform caietului de sarcini, lucrările la noul sediu Apă Canal Sibiu ar urma să dureze doi ani.
”Dacă avem un constructor bun în 2025 pe vremea aceasta cred că am putea să facem inaugurarea. Banii sunt pregătiți”, concluzionează ing. Vasile Maier.
SURSA: TURNUL SFATULUI