Apă Canal Sibiu SA anunță că, începând cu 1 iulie ac, se modifică prețurile la apă potabilă și canalizare.
Astfel, metrul cub de apă potabilă va costa 3,70 lei ( 3,39 lei, fără TVA) iar cel de canalizare 2,55 lei ( 2,34 lei, fără TVA).
Creșterea este de 9 bani la metrul cub de apă potabilă și de 6 bani la cel de canalizare, urmând să se regăsească în facturile emise în luna august ale acestui an, pentru consumurile din luna precedentă.
Majorarea tarifelor practicate de Apă Canal Sibiu SA este motivată de creșterea inflației din ultimul an,  a fost avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice prin Avizul 808194/21.05.2020 și urmează a fi aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Asociația de Apă Sibiu” în cadrul următoarei adunări generale a membrilor acesteia.
Apă Canal Sibiu SA continuă să aibă unul din cele mai scăzute tarife din țară, fiind pe locul 42 din 45 în topul tarifelor practicate de operatorii regionali din România, în condițiile în care investește consistent și constant în infrastructură și în achiziția de utilaje și echipamente destinate exploatării.

Tarifele pentru apa potabilă și canalizare se ajustează în raport cu inflația